Over mij

Welkom op mijn yoga website. Sinds een aantal jaren geef ik met veel plezier les in yin yoga en yoga nidra.

Als kleine meid was ik al gek op dansen en heel geïnteresseerd in hoe het lichaam werkt en beweegt. Al vanaf mijn derde jaar wilde ik op balletles. Yoga was toen nog helemaal niet zo bekend. Daarna ging de focus naar gymnastiek en andere soorten van dans. De laatste 15 jaar heb ik vooral veel verschillende groepslessen in sportscholen gevolgd waarin intensief bewogen werd en met gewichten werd gewerkt. Toen ik de groepsles BodyBalance van Les Mills ontdekte, kon ik mijzelf daar het meest in vinden. BodyBalance is een combinatie les van tai chi, pilates en yoga. Tijdens deze lessen ontdekte ik hoe mijn geest en lichaam meer tot rust kwamen en herontdekte ik wat echte ontspanning en balans is. Ik merkte ook dat mijn lenigheid en veerkracht weer terug kwamen. Door alle intensieve kracht- en cardiotraining was ik best wel stijf geworden. 

Toen mijn BodyBalance lerares ook een yoga studio bleek te hebben en mij uitnodigde om bij haar meer vormen van yoga te gaan volgen, ging het snel. Ik viel volledig voor Yin yoga en Yoga nidra. Ik ervaarde daarin de meeste voordelen voor mijn lichaam, emoties en geest. Het bracht rust en ontspanning. Een tegenbeweging voor mijn drukke leven. Ik heb twee jaar deze lessen gevolgd en wist het toen zeker. Er was een nieuwe passie ontstaan: Ik wil dit heel graag aan medemensen doorgeven! Ik ben een internationaal erkende yin yoga opleiding gaan doen bij Arhanta yoga. Gelukkig kon ik deze ook volgen in Nederland in de ashram. Sinds twee jaar geef ik met veel plezier en liefde Yin yoga en Yoga nidra. Sinds kort mag ik dit doen in mijn eigen sfeervolle yoga studio in Heerlen aan huis.

Naast de ontwikkelingen op bewegingsgebied maakte ik ook een bewustzijnsontwikkeling door welke bijdroeg aan mijn enthousiasme. Ik ontdekte ook op spiritueel niveau waarom yoga zo ontzettend goed werkt op zoveel gebieden. Tussen alle bedrijven door oriënteerde ik mij op het gebied van oude tradities en vormen van spiritualiteit. Ik voelde me aangetrokken tot Boeddhisme, Hindoeïsme, Yoga, Sjamanisme en New Age stromingen. Yoga en Sjamanisme zijn in mijn ervaring de meest holistische tradities.

 

Naast yogalerares ben ik ook life coach. Zie voor de site van mijn coaching praktijk de link onderaan de pagina.

 

Ik hoop jullie graag te ontmoeten!

Namasté

Arianne